Informasjon ladeanlegg P1-P2 og P3

Installasjon av felles ladeanlegg er nå gjennomført både i P1-P2 og P3. GK Elektro AS har stått for installasjonen i begge sameiene.

For sameiere som ikke har bestilt ladeboks men som i fremtiden ønsker å gjøre dette, ber vi dere kontakte styret.

For de av sameierne som har bestilt ladeboks følger informasjon om bruk av laderne nedenfor. Teknisk informasjon om anlegget følger nederst i skrivet.

 

Bruk av ladeanlegget

Brukerveiledning for ladeboksen finnes under Dokumenter for sameiesiden.

Betalingsoperatør for ladeanlegget er Fortum, og all fakturering for lading skjer via Fortum.

For å aktivere ladeboksen og bruke denne er det nødvendig å bestille en RFID-ladebrikke fra Fortum. Ladebrikken er gratis og bestilles i appen Fortum Charge&Drive. Det er samme brikke som brukes på Fortums offentlige ladere.

Prisen for lading er 1,50 kr/kWh per september 2020. Dette dekker strømkostnad, fast og variabel nettleie, internett-abonnement, transaksjonsavgift til Fortum samt service. Det er mulig å velge betaling med kort eller faktura i appen til Fortum. Merk at prisen for lading kan justeres.

I tillegg påløper det et etableringsgebyr på 250 kr per ladeboks, samt en fast månedspris på 59 kr for de som aktiverer ladeboksen. For de som velger å ikke aktivere ladeboksen, f.eks. sameiere som ikke har el-bil, påløper det ikke noen fast månedspris.

Ved problemer med lading kan Fortum kontaktes på sin supporttelefon 22 55 54 24 døgnet rundt.

For fakturaspørsmål eller andre typer henvendelser kan man ringe kundesenteret på 21 49 69 10 (åpent 8 – 16 på hverdager). Det er også mulig å kontakte Fortum på e-post eller chat via deres hjemmesider.

All info vedrørende registrering, identifikasjon og betaling på laderne finner man her:

https://www.fortum.no/privat/lade-elbil

 

Teknisk informasjon om ladeanlegget

Anlegget gir mulighet til å lade med en effekt opptil 7,4 kw. Ladeboksene som er installert er av typen Ensto Chago EVB 100. Det er installert 1 fas 40 A sikring til hver ladestasjon.

Ladeanlegget er montert med dynamisk styring, som innebærer at anlegget kan benytte all overkapasitet fra hovedtilførselen i HNG 84-86, HNG 88 og 90 og HNG 96. Bakgrunnen for dette er begrenset overkapasitet i hovedtavlene til boligsameiene.

Videre har anlegget laststyring, slik at hver ladeboks får lik tilgang på strøm.

Bookmark the permalink.